2022 Ford Maverick, yeni bir amaç için eski bir adı diriltiyor

2022 Ford Maverick, yeni bir amaç için eski bir adı diriltiyor

2022 Maverick, Temmuz başında Chicago Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktıktan sonra, Ford’u yıllardır yaşamadığı bir arenaya, kompakt pikap pazarına sokmaya faki grup ticari araç kiralama hazırlanıyor. New England Motor Press Association yıllık ziyafetine ilk yüz yüze bakışımız, Maverick’in gerçekten küçük olduğunu doğruluyor. F-150’ye kıyasla önemli ölçüde küçültülmüş ve markanın daha küçük kamyonet pazarına yeniden girişi olması beklenen Ranger’dan bile çok daha kısa ve dar . Doğal olarak sorularımız oldu.

2022 Ford Maverick, yeni bir amaç için eski bir adı diriltiyor
2022 Ford Maverick, yeni bir amaç için eski bir adı diriltiyor

Ford neden daha küçük bir kamyona ihtiyaç duyuyor?

Maverick’in Ürün Pazarlama Müdürü Zach Nakos ile Ranger’ın altına giren bir kamyona duyulan ihtiyaç hakkında konuştuk. “İnsanları showroom’a çekmek için giriş seviyesi bir ürün yaratma fırsatımız oldu” dedi. Maverick, Fusion gibi bir şey satın aldıklarında olduklarından farklı bir yaşam aşamasında olabilecek geri dönen sedan müşterileri için bir çekiliş olarak çalışıyor. Veya örneğin, Explorer’da artık yedi taşımak için alana ihtiyacı olmayan, ancak küçük bir toplayıcının faydasını isteyen boş bir yuva düşünün.

Ranger görünüşte bu profile de uyuyor, ancak Ranger saf bir pikap. Maverick, Ford Escape, Lincoln Corsair, Ford Bronco Sport ve Ford Focus’un temelini oluşturan C2 platformuna dayanıyor .

Nakos’un atıfta bulunduğu geri dönen sedan müşterilerinin Ford’a geri dönecek başka bir şeyleri olmadığını da hatırlamak önemlidir. Ford’un ürün teklifinde artık Fiesta, Focus, Fusion veya Taurus yok, Mercury yıllardır yok ve Lincoln artık sadece SUV markası. Ford Motor Company serisinin tamamındaki tek “araba” Mustang’dir.

Sonuç olarak, Maverick çok fazla yer kaplamak zorunda. Beş iç mekan için rahat bir alan sağlayarak dizideki bir sedan kaybını telafi etmeyi amaçlıyor. Bu, önden çekişli bir platformdur ve sonuç olarak, arkadan çekişli bir kamyon için gereken iletim tünelinin boyutu önemli ölçüde azaltılarak çok fazla iç alana izin verilir.

Maverick ayrıca, çok daha küçük, çok daha kısa bir araçta olsa da, Ranger’ınkine oldukça yakın bir yatak boyutu sunuyor. Nakos, “Yatağa erişimi yükseklik açısından beşinci yüzdelik dilimdeki insanlarla test ettik” dedi. “Tampon veya arka lastik üzerinde durmadan yatağa uzanabildiler.” Ortalama yükseklikteki tipik bir tüketici için, yatağın ortasına bile tırmanmadan erişilebilir.

Kabinin yüksekliği de çok daha kısadır. En kısa F-150’nin yüksekliği 75,2 inç veya 6,2 fit’tir. Dört tekerlekten çekişli bir F-150 neredeyse 6,5 fit boyunda. Dört tekerlekten çekişli bir Ranger, altı fitin altında bir beyzbol şapkasıdır. Maverick beş fit yedi inç. Maverick’i, garaj alanının bir Ranger’a sahip olmayı zorlaştırdığı ve bir F-150’yi imkansız kıldığı şehirlerde veya sıkışık banliyölerdeki müşteriler için çok daha çekici kılıyor.

Yakıt ekonomisi nasıl?

Yakıt verimliliği, Maverick’i çekici kılan bir diğer şey. Temel Maverick, 191 hp eşdeğer hibrit aktarma organından 40 mpg’ye kadar sunan önden çekişli bir hibrittir – yeni bir Focus’tan beklediğinizden daha iyi çıkış ve verimlilik. Tek bir benzin deposuyla 500 mil menzil ve ayrıca 1500 pound veya 2000 pound’a kadar çekme için yeterli yük kapasitesi sunar – deniz taşıtları veya küçük balıkçı tekneleri çeken müşteriler için bol miktarda.

Boyutu seven, ancak yakıt tüketimiyle o kadar ilgilenmeyen müşteriler için Maverick, sekiz vitesli şanzımana sahip geleneksel 250 beygirlik 2.0 litrelik EcoBoost dört silindirli motorla da sunuluyor. Mevcut bir çekme paketi ile ortalama 21 fitlik bir tekne için yeterli olan 4000 pound’a kadar çekebilir.

Peki ya iç kazılar?

Son on yılda manyetiklere baktıysanız, Maverick’te fark edeceğiniz ilk şey – boyutunun yanı sıra – gösterge panelinin ve orta konsolun sadeliğidir. Kabin, modern bir araç alışverişçisinin aradığı tüm özelliklere sahiptir, ancak tipik bir tam boyutlu kamyonda bulacağınız devasa dokunmatik ekran ( Ram 1500’ü düşünün ) orada değildir. Isı ve ses kontrolleri, hızınızı kaybetmeden kullanmayı zaten bildiğiniz dört basit düğme ile çalıştırılır. Göstergeler basit ve okunması kolaydır.

Ön koltuklar rayların sonuna kadar hareket ettirildiğinden, arkada yetişkinler için hala yer var. Koltuklar daha ortalama bir konuma ayarlandığında, arka koltuk diz mesafesi cömert ve saklama alanı da öyle. Arka koltuğun altında, tamamen şişirilmiş bir voleybol topuna sığacak kadar yeterli saklama yüksekliği ve dizüstü bilgisayar çantalarını taşımak için genişlik vardır.

Bir kol ve bir bacağa mal olacak mı?

Tüm bu teklifin biraz şok edici kısmına geldik: Temel formda – hibrit aktarma organı ile önden çekişli – Maverick 20.000 doların (hedef ile 21.490 dolar) beş doların altında geliyor. Bu, onu Ford’un tüm ürün serisindeki 400 $ ile en ucuz araç yapıyor.

Doğal olarak, daha iyi randevular, dört tekerlekten çekiş ve 2.0 litrelik motor istiyorsanız daha fazla para harcarsınız. Ancak bir Maverick’e 32.000 dolardan fazla harcamak için yolunuzdan çıkmanız gerekir.

Tıkla Hemen Ara