2021 Acura TLX Tip S Yol Testi İncelemesi | altın ve şanlı

2021 Acura TLX Tip S Yol Testi İncelemesi | altın ve şanlı

Uzun vadeli 2021 Acura TLX A-Spec ile tam bir ay geçirdikten sonra , faki grup yeni TLX Type S için büyük umutlarım vardı. İyi bir temelden başladığınızda bu, her şeyin daha iyi olabileceği anlamına gelir, değil mi? Taban TLX’in gösterişli sacının altındaki şasi, parlak bir şeydir. Bu dört kapılı, yüksek performanslı bir Alman spor sedanının beklediğiniz şekilde gergin ve duyarlıdır ve SH-AWD sistemi, çevikliğine büyük ölçüde yardımcı olarak, sektördeki en iyilerden biridir.

2021 Acura TLX Tip S Yol Testi İncelemesi altın ve şanlı
2021 Acura TLX Tip S Yol Testi İncelemesi altın ve şanlı

Ancak 2.0 turbo dört silindirli TLX A-Spec ile ilgili her şey, eğlenceli sürüş sütununda mükemmel değildir. 10 vitesli şanzıman en iyi ihtimalle vasat ve motor iyi bir ses çıkarırken, 2.0 turbolu bir Accord düz bir çizgide onu geçebilir. Her şeyi canlı tutmak için yeterli itme var, ama nabzınızı yükseltmeyecek.

TLX Tip S’yi girin . 

Acura’nın performans arabalarına ( NSX’in ötesinde ) güçlü dönüşünü işaret ediyor ve Acura’nın standart TLX ile ilgili sorunlarımızı çözmesi için bir şans. İçeri girelim.

Type S, Acura’nın tamamen yeni 3.0 litrelik turboşarjlı V6’sının lehine dört silindiri öne çıkarıyor. Bu motor şimdilik Type S’e özel ve bir kazanan. Yine de yüksek devirli bir klasik Honda deneyimi beklemeyin . Bunun yerine, tıpkı yeni turboşarjlı Civic Type R gibi, bu V6 da bir tork canavarı. 354 pound-feet zirvesi, devir bandında 1.400 rpm’de düşük, ardından 5.000’e kadar devam ediyor. En yüksek 355 beygir gücü 5.500 rpm’de yapılır ve redline kısa bir süre sonra 6.200’de gelir.

Acura, bu nispeten düşük devirli V6 sesini gerçekte olduğundan daha çılgın hale getirmenin bir yolunu buldu. Sport ve Sport+’ta (aktif egzoz valflerini açan) redline kadar yolculuk, kulaklara müzik gibi gelir. Cezalandıracak kadar yüksek değil, ancak devirle birlikte perde, şüphelenebileceğinizden çok daha yüksek bir notaya çıkıyor. Pencereleri açın ve daha fazla drama için bazı turbo-spooling sesleri alacaksınız. Bu motorun kişilik ve karakter seviyesi, standart 2.0T ile karşılaştırıldığında listelerin dışında. Yalnızca BMW’nin sıralı altılı modeli – M340i’de – benzer şekilde baştan çıkarıcı bir ses sunar.

Bu motorun çekişi de çıkardığı sesle eşleşiyor.

Herhangi bir yerde ölü nokta veya zayıf nokta bulma konusunda iyi şanslar, çünkü öyle bir şey yok. Etli devir bandının sonunda bir tork uçurumu yok ve Type S her stoplight drag yarışını kazanamayabilirken – Acura 60 mph’ye yaklaşık 5 saniyelik bir yolculuk tahmin ediyor – cehenneme sahip olmak için yeterince hızlı. Bu Acura V6’nın 355 beygir gücünün M340i , AMG C 43 veya Q50 Red Sport 400’de bulacağınızdan daha az olması beni bir an olsun rahatsız etmiyor . Hızlanma, arka yolda çok hızlı gitmek için yeterlidir ve motor, orada yolda eğlenceli bir ortaktır. Bu kutunun vurgulu olarak işaretlendiğini düşünün.

Standart TLX ile ilgili şikayet listemde sıradaki 10 vitesli şanzıman. Bu sürüm, kürek girişlerine yanıt vermekte yavaştır ve Sport modundaki ayar, devrin yükselmesini istediğinizde kendisini çok sık yanlış viteste bularak hüsrana uğratır. Acura, yeni bir tork konvertörü, daha güçlü iç dişliler, geliştirilmiş debriyajlar ve özel bir şanzıman soğutucusu ile S Tipi için bu 10 vitesi ciddi şekilde elden geçirdi.

Tıkla Hemen Ara